OVER MIJ

Mijn naam is Roel Jongenelen en ik bevind me in de bevoorrechte positie dat ik van mijn hobby mijn beroep heb kunnen maken. Vanaf het moment dat ik op mijn 15e de gitaar ontdekte, wist ik direct dat ik de muziekwereld in wilde.

Na enkele jaren conservatorium moest ik de keuze maken tussen mijn opleiding afronden op het conservatorium, of al mijn energie steken in de toentertijd nieuwe band V.O.F. de Kunst. Ik koos voor het laatste, wat achteraf gezien een hele goede keuze is gebleken. Met ‘Suzanne’ hadden we een wereldhit te pakken en verkochten we miljoenen platen. Naast bandlid produceerde ik ook de kinder-cd ‘Dikkertje Dap’, die tot op heden nog steeds de meest verkochte kinder-cd is.

Sinds die periode vul ik mijn dagen met het schrijven, arrangeren, componeren en produceren van muziek. De afgelopen jaren heb ik gewerkt met allerlei artiesten, zoals onder andere Barry Hay, Dries Roelvink, de New Kids, Corrie Konings, Liesbeth List, Ilse de Lange, maar ook met de Tokkies. In alle genres voel ik me thuis en kan ik met passie werken, omdat het maken van muziek voor mij altijd voorop staat.

Ook beginnende artiesten zijn van harte welkom. Naast het muzikale gedeelte zoals componeren en produceren, gebruik ik mijn kennis en ervaring graag om verder te kijken dan het lied zelf. Zo is het belangrijk om het product op de juiste manier aan de man te brengen, denk aan bijvoorbeeld aan de distributie via iTunes en Spotify. Ook het creeëren van een online persoonlijkheid is belangrijk, door middel van een goede videoclip en social media kanalen. Dit is een van de redenen geweest om mijn eigen platenmaatschappij op te starten: Apollo 98.

Apollo 98 heb ik opgericht in 2012 en is tevens de naam van de muziekstudio die ik in hetzelfde jaar begonnen ben. Na 15 jaar met veel plezier gewerkt te hebben in de studio van Showbureau Jan Vis, was het tijd om voor mezelf te beginnen. Dat ik daar direct met de New Kids en Corrie Konings de soundtrack van hun tweede film mocht maken, was natuurlijk een hele mooie start. Dit lied won meteen de Rembrandt Award voor beste titelsong.

Sinds enkele jaren geef ik ook weer gitaarles, omdat na al die jaren muziek de gitaar mijn lievelingsinstrument is gebleven. Ook vind ik het leuk om kennis over te dragen, wat een reden is geweest om twee jaar geleden samen met Inge van den Biggelaar het bedrijf ‘The Star Company’ te starten. Dit is een muziek- en dansproject waarbij plezier en samenwerken centaal staan. Ik maak de muziek en begeleid de kinderen tijdens de optredens.

 

 

51 gedachten over “OVER MIJ”

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd.